Przewiń w górę

Przedszkole, Bramsche

Przedszkole dostosowane do otoczenia.

Dane

Lokalizacja Lindenstraße 32a, 49565 Bramsche

Inwestor Katolicka Parafia St. Martinus Bramsche

Architekci i projektanci Biuro architektoniczne Mutert Bramsche

Wykonanie Bill GmbH & Co. KG Neuenkirchen

  • <p>Elewacja została dostosowana do otoczenia.</p>

    Elewacja została dostosowana do otoczenia.

  • <p>Stworzono świat dostosowany do potrzeb dzieci.</p>

    Stworzono świat dostosowany do potrzeb dzieci.

  • <p>Wybór kolorów sprawia, że obiekt wydaje się przyjazny i zachęca do zabaw.</p>

    Wybór kolorów sprawia, że obiekt wydaje się przyjazny i zachęca do zabaw.

  • <p>Schematyczne, jasne wzory łagodzą intensywną zieleń.</p>

    Schematyczne, jasne wzory łagodzą intensywną zieleń.

  • <p>Kolor wzorów został również wykorzystany na podbitkach dachowych.</p>

    Kolor wzorów został również wykorzystany na podbitkach dachowych.

  • <p>Inspiracją dla aranżacji była letnia zieleń okolicy.</p>

    Inspiracją dla aranżacji była letnia zieleń okolicy.

  • <p>Okna są wykonane z drewna naturalnego i stanowią równowagę dla intensywnych kolorów.</p>

    Okna są wykonane z drewna naturalnego i stanowią równowagę dla intensywnych kolorów.

  • <p>Dzięki różnym kolorom na poszczególnych poziomach wzory stają się jeszcze wyraźniejsze.</p>

    Dzięki różnym kolorom na poszczególnych poziomach wzory stają się jeszcze wyraźniejsze.

  • <p>Linie rozpościerają się również na narożach.</p>

    Linie rozpościerają się również na narożach.

Architektura przedszkola jest raczej niepozorna. Dzięki aktualnej rozbudowie katolicka parafia w Bramsche powiększyła budynek przedszkola. Dla powierzchni tynku wybrano jasną, wiosenną zieleń nawiązującą do otaczającej przyrody.

Dzięki wyrazistym wzorom – ukośnym świetlistym liniom – obiekt sprawia wrażenie jeszcze bardziej pogodnego i beztroskiego. Wolnostojąca brama z drewna naturalnego zachęca do wejścia do dziecięcego świata. 

Zastosowane produkty